Александра Златева от Музикалната школа се върна с първа награда от конкурса „Сарандев” в Добрич

Възпитаничката на Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград Александра Златева спечели първа награда на 27-я Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев” в Добрич.  Авторитетното събитие се състоя от 16 до 18 май. Талантливата разградчанка се пребори с много конкуренти още преди конкурса, тъй като участието в него става с кастинг. В престижния конкурс се изявиха талантливи млади поп-рок изпълнители от 18 града в България и от държавите Гърция, Казахстан Молдова и Украйна.

Петчленно международно жури с председател Хайгашот Агасян  и членове – Николай Текелиев от България и музикални корифеи от Гърция, Казахстан и Молдова оценяваха младите таланти. За вълненията и забележителната победаразказаха директорът на школата Деян Денчев и самата Александра.

Младата певица е направила огромно впечатление на представителката в журито от Атина – тя е заснела клип с изпълнението на Александра. Възпитаничката на разградската музикална школа е с първа награда в първа възрастова група – от 11 до 14 години. В конкурса са се състезавали участници в още две групи – от 15 до 18 г. и от 19 до 30 г. Конкуренцията е била огромна, всички изпълнители са се представили със сложни песни, които показват тяхното ниво на развитие. Алекс е изпълнила две песни – на български и на английски език, изявила се е и в галаконцерта. Представянето й е повече от отлично, споделиха от школата.

След това забележително постижение на Алекс й предстоят изяви в Горна Оряховица, Варна, Павликени, Тутракан. Но ще намери време и за почивка, за да продължи успешно блестящото си развитие с още по-голяма енергия и желание.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.