Акцията срещу Баневи е пропаганда, заяви Атанас Атанасов

Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи. Всичко е пропаганда. МВР се използва за политическа разправа. Това заяви бившият директор на Национална служба „Сигурност“ Атанас Атанасов в ефира на Би Ти Ви. Поводът е арестът и екстрадицията на сем. Баневи, срещу които са повдигнати обвинения.

„Агенцията за приватизация и за следприватизационен контрол отдавна са знаели какво става. В Борисовата държава ежегодно се крадат по 10 млрд. лв., а с подобни акции се цели отклоняване на общественото внимание или че някой е „спрял да плаща“. Защо Баневи не бяха арестувани в последните години“, попита той. По думите му няма да има реален резултат в случая, както е ставало с други показни случаи. Според него премиерът играел ролята на „съвременния Робин Худ“.

Той коментира и незаконното изнасяне на оръжия от завод „Арсенал“, което беше разкрито от ГДБОП. „Тези разкрития не са за хвалба. Борисов е изпаднал в състояние от скандал на скандал и се чуди с какво да се похвали“, смята Атанасов. Според него контролът срещу боравене с оръжия в България е много занижен и има вероятност това оръжие да е събирано за вътрешна съпротива.

„Случаят показва, че системите в България не работят. Скандално е, че толкова време МВР няма главен секретар. Освен това е изключително притеснително, че за вътрешен министър е назначен човек, който е бил охрана на Мето Илиенски, а именно той трябва да отговаря за използването на специални разузнавателни средства (СРС)“, допълни той.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.