360 километра с 1 кВтч енергия измина русенският болид на Shell Eco-marathon в Лондон

171 отбора от 29 държави се включиха в тазгодишното издание на международното състезание за енергийно ефективни автомобили Shell Eco-marathon. В десетата година, в която България участва в надпреварата, представянето на отборите е изключително достойно. Русенският болид измина 360 километра с 1 киловатчас енергия и се нареди сред първите 12 отбора в категорията „Прототипи“ с електрическа батерия.
И тази година пилотите Илияна Минковска и Елица Накова разчитаха на екипа в състав: доц. Симеон Илиев – ръководител на отбора, Салим Куйтов – капитан на отбора, Теодор Ненов, Милко Милков, доц. Данчо Гунев и гл. ас. Георги Кадикянов.
Shell Eco-marathon 2017 е бил с променено трасе в Олимпийския парк в Лондон. Новата писта и многото инциденти на нея са забавили скоростта на участниците и това е довело до по-слаби резултати на много отбори спрямо миналата година. Ръководителят на русенския отбор „Автомобилист“ – доц. Симеон Илиев разказа, че в един от сблъсъците е имало 6 автомобила, които за известно време изцяло са спрели движението по пистата. Той сподели, че тимът е преминал много бързо техническата инспекция преди стартовете, а в рамките на първия състезателен ден DTT-2 се класира трети. Това означава, че екипът е бил подготвен много добре и е предвидил всички възможни препятствия при проверката на автомобила, които биха го забавили.
Arenamedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.