Циклон ни носи облаци днес

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, през нощта и утре ще преобладава облачно време.В югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, значителни в централните и източните части на Южна България. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, а максималните ще са от 16 – 18 градуса на места в Северна България до 10 – 12 градуса в южните райони от страната.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд, значителни – по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21 -23 градуса.В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Значителни ще са валежите в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа силен и бурен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

През нощта срещу понеделник и в понеделник на много места в Централна и Източна България ще вали дъжд, а в крайните източни райони валежите ще са значителни. В Западна България валежите ще са на малко места и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България – временно силен, от изток-североизток. Температурите ще са с малък дневен ход, особено в местата с повече валежи.Във вторник вероятността за валежи чувствително намалява. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще отслабне, в западните райони временно и ще стихва, а в източните – ще стане от запад-северозапад. Дневните температури бързо ще се повишат.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.