Фактурирани са първите сметки с новите цени на електроенергията в Североизточна България

Средната сметка на домакинствата за април е 39,97 лева

ЕНЕРГО-ПРО приключи фактурирането на потреблението на своите клиенти за април. Във връзка с влезлите в сила с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране нови цени на електроенергията от 07.04.2017 г., платежните документи за месеца съдържат два подпериода::

· Консумирана електроенергия до 6 април 2017 година включително – фактурирана по старите цени

· Консумирана електроенергия от 7 април 2017 година – фактурирана по новите цени.

Както при всяко изменение на цените на електроенергията и тази промяна ще се отрази еднократно в сметките за консумирана електроенергия. ЕНЕРГО-ПРО даде възможност на своите клиенти да направят самоотчет на показанията си при влизането в сила на новите цени. Фактурирането при клиентите, които не са подали данни, е съгласно регламентирания начин – пропорционално разделяне на отчетените количества на дните преди и след промяна на цената. В зависимост от периода на отчитане, фактурите съдържат различен брой дни по старата и новата цена.

Средната сметка на домакинствата на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, за месец април е 39,97 лева. Информация за индивидуалните сметки е достъпна в секция „Проверка на сметка“ в интернет страницата на компанията на адрес https://www.energo-pro.bg/. Детайли относно потреблението на електроенергия и издадените фактури клиентите на ЕНЕРГО-ПРО могат да получат на националния телефон 0700 1 61 61 или на имейл service@energo-pro.bg.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.