Тръмп показа финансовата си декларация

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г., предава ТАСС.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си. Тя показва, че той е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът също така е декларирал доход от 37,2 милиона долара от курорта „Мар а Лаго“ в щата Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси.

Според декларацията Тръмп е получил хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също пенсия за 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ. В представените документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания. Като цяло те показват доход в размер на 288 милиона долара, който Тръмп е получил от 565 компании и организации. Президентът е декларирал и задължения на стойност 315 милиона долара.

Според декларацията Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни. По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.