Три дела в Административния съд и жалба в ОИК от кандидат с трети резултат за касиране на избори

В Административния съд в Разград са постъпили още две жалби, с които се оспорват изборните резултати. Първата е против решение на ОИК-Лозница, с което е обявен Ерол Тахсин от ДПС за избран кмет на кметство с.Каменар, община Лозница. Жалбата е депозирана от Ниязи Хюсеин, независим кандидат за кмет на населеното място. Тахсин е получил 161 гласа, само с един повече от независимия Ниязи Хюсеин.
Втората жалба е против решение на ОИК- Исперих, с което е обявен Севгин Мехмед, издигнат от партия Обединена България за избран кмет на кметство с.Драгомъж, община Исперих.
Жалбата е депозирана от Ергин Хасан , кандидат за кмет на селото, издигнат от партия Движение за права и свободи. За него са гласували 76 избиратели, а новоизбраният кмет е получил подкрепата на 131 жители на селото.
Образувани са административни дела, насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание на 4 ноември от 10 и от 13.30 ч.
Преди тях, още на третия ден слез изборите миналата неделя, в Административния съд в Разград постъпи първата жалба против решение за избор на кмет.
Депозирана от Ибрям Ялама, кандидат за кмет на кубратското село Мъдрево, срещу решението на ОИК-Кубрат, че за кмет на селото е избран Салим Мустафа.
Окончателното преброяване на гласовете сочи, че за кандидата на ДПС Ибрям Ялама са гласували 316 души или 49,76% от избирателите, а Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна“ гласовете са 319 или 50,24%. Делата ще се гледат на трети ноември.
А в Общинската избирателна комисия постъпи и интересна жалба за касиране на изборите в разградското село Балкански. Подадена е от третия в класирането след преброяването на гласовете в неделя – Цветомир Стоянов, издигнат от НФСБ.
Според решението на ОИК избран за кмет на селото е Тошко Илиев от БСП с 57.55% от вота, вторият – Свилен Витанов от ГЕРБ е с 28,06%, а третият – Цветомир Стоянов, има 14.39 на сто от гласовете. Жалбата е препратена към Административния съд в Разград, уточняват от ОИК.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.