Три ангелогласи камбани ще пеят в камбанариите на втория православен храм в Разград

Три ангелогласи камбани ще огласят Разград от втория православен храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. Камбаните за църквата, която още е в градеж, са дар от семействата на ветеринарните лекари Димитър Обидимски и Никола Досев. Поръчани са и са изработени в камбаноливница в София.kambani3
Храмът ще е с две камбанарии – в едната ще е голямата камбана, която тежи 146 килограма, двете по-малки, съответно 46 и 58 килограма – ще са във втората. А трите заедно в красив камбанен многоцветен хор ще озвучават града по време на християнски празници, ще съобщават на всички и за преселението в отвъдното за тръгнал си от този свят християнин.
Припомняме, че онзи ден, навръх Илинден, с тържествен водосвет бе дадено началото на втория етап от строителството на храма.kambani2 Градежът трябва да стигне кота 4.25 метра. Ще бъдат издигнати и железобетонните конструкции за двете камбанарии, куполът и балконът, където ще пее църковният хор.
По покана на идейния баща и основен двигател в строителството на втория православен храм в Разград – Бойко Обретенов, първата копка на новата църква направи на 9 май 2013 година Патриах Неофит, тогава още Русенски митрополит.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.