Трима селски кметове от Кубратско – кандидат-депутати

В селата Звънарци, Мъдрево и Каменово в община Кубрат местните кметове Хюсние Расимова, Салим Мустафа и Светлан Бонев са вписани в кандидат-депутатски листи за предстоящите избори за народни представители в 44-то Народно събрание. Поради това на днешната сесия на ОбС, на тяхно място бяха предложени от председателя на групата съветници от ДПС д-р Ибрахим Яхов и избрани временно изпълняващи длъжността кмет в тези села. В Звънарци това е Алисе Незирова, в Мъдрево – Фатме Юсеин и в Каменово – Катерина Василева. Те ще бъдат кметове от днес до обявяване на резултатите от изборите.
На сесията бяха разгледани и единодушно приети още 10 докладни записки. Направено бе изменение и допълнение на Наредба № 3 за търговската дейност на територията на общината. Приети бяха Общинска програма за енергийна ефективност за периода 2017 – 2020 г. и Общински план за младежта за 2017 г., в изпълнение на Националната стратегия за младежта /2012 – 2020 г./. Приети бяха и отчетите за изпълнение на Програмата за опазване на околната среда на територията на общината и за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти.
Утвърден бе нов капацитет на социалната услуга „Домашен социален патронаж“ и ученическо хранене, предоставяни от ОП „Социални услуги“ – Кубрат. Това включва 500 души – общ брой потребители, от които 200 в Кубрат и по 100 в селата Севар, Бисерци и Мъдрево и 400 ученици в Кубрат.
Решено бе общината да кандидатства с „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“ по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“.
Светломир КИРОВ
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.