Третият обвиняем за убийството в Брестовенe остава в ареста

Апелативна прокуратура -Варна поиска, а днес състав на Варненския апелативен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Алеко Герджиков от село Драгомъж, който е един от тримата обвиняеми за убийството на Али Хакъ от село Брестовене, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в морската столица.
За същото престъпление обвиняеми са още Али Али и Абедин Зекерие, и двамата от с. Брестовене. Миналата седмица състав на Апелативния съд във Варна наложи парична гаранция от 1000 лева за Али и потвърди определената от Окръжния съд в Разград мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Абедин Зекерие.
Тримата са съучастници в убийството на Али Хакъ, станало след свада между два ромски рода в село Брестовене на 22 юли тази година.
Припомняме, че в масовия бой, в който участваха около 50 мъже, въоръжени с дървени сапове и метални вериги, бяха ранени и трима души, единият от които – роднина на убития, както и дядо и внукът му, на които са причинени телесни повреди.
Конфликтите между двата рода са известни на цялото село, а на 11 срещу 12 юли при поредното сбиване между тях в МВР – Кубрат е образувана преписка за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.