Стартираха финалите по футбол на Ученически игри

На спортна база на ПФК „Лудогорец“ „Гнездо на орли“ в Разград кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри финалите на Ученически игри 2018 година – футбол момчета. В приветствието си той подчерта, че не е важно да бъдеш първи, а е важно да участваш. Пожела им приятна игра, в която да открият нови приятелства и да се забавляват, докато спортуват. Кметът благодари на ПФК „Лудогорец“, че предоставят базата за провеждане на финалите.
 Областният управител Гюнай Хюсмен на младите футболисти като истински мъже да покажат най-доброто от себе си на терена, тъй като ще ги наблюдават представители на седемкратния български шампион и може да получат шанс за развитие във футбола, също така да се пазят един друг от контузии.

Организатори игрите са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието – Разград, Областен клуб „Спорт в училище – Разград“ ОС на БФС – Разград и Община Разград.
На откриването присъстваха и началникът на РУО Ангел Петков, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев, гл. експерт в Министерство на младежта Красимир Кънев, Главен съдия Милко Георгиев и Главен секретар Динчер Къров.
В надпреварата участват шестте най-добри отбори: ОУ „Отец Паисий“ с. Подайва, XI ОУ „Елин Пелин“ – Перник, СУ „Св.Климент Охридски“ – Пловдив, ОУ „В. Левски“ – Ловеч, 79 СУ „Индира Ганди“ – София и ОУ „Н. Й.Вапцаров“ – Разград.

Непосредствено след откриването започна първият мач между отборите от Перник и Подайва, срещи са насрочени за петък и събота пред иобяд, а в неделя от 10,00 ч. ще се играят финалите и мачът за третото място.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.