Руски самолет с 224 човека на борда излетя от Египет и катастрофира

Падналият на Синайския полуостров руски самолет е изцяло разрушен, повечето пасежери вероятно са загинали. Това съобщи “Ройтерс“, позовавйки се на египетските служби за сигурност.
Пътническият самолет на руската авиокомпания, „Когалимавиа“ с 224 души на борда е започнал да губи височина, след което е изчезнал от радарите на египетските авиодиспечерски служби. Това твърди „Интерфакс“, позовавайки се на данните от интернет портала „Flight Radar 24“, който следи полетите по целия свят.
По данни на сайта самолетът е изгубил рязко 1,5 километра височина, а след това е изчезнал от радарите.
Руският пътнически самолет, изпълняващ чартърен рейс от египетския курорт „Шарм ел Шейх“ до Санкт Петербург, е изчезнал от радарите малко след излитането.
По-късно в други медии се появиха съобщение, че той е катастрофирал.
На борда си самолетът „Airbus A-321? на авиокомпанията „Когалимавиа“ е превозвал 224 човека, от тях 217 пътници. Повечето са руски туристи, които са почивали в Египет.
По първоначални данни самолетът се е разбил някъде в Синайския полуостров. По-късно египетските власти отрекоха това и заявиха, че машината е напуснала египетското въздушно пространство.
Според последните съобщения на египетските медии обаче останки от самолета вече са открити на територията на Египет.
Руски граждански самолет е паднал в събота в централната част на Синайския полуостров в Египет, заяви в свое прессъобщение кабинетът на египетския премиер Шериф Исмаил, цитиран от AFP.
Източник от египетската авиодиспечерска служба е посочил, че връзката с руския чартърен самолет е била изгубена над Синайския полуостров.
Руски медии съобщиха, че на Синайския полуостров са открити отломки, вероятно част от злополучния самолет. Районът е отцепен, на мястото са изпратени спасителни и разследващи екипи. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.