Рецидивистът, обвинен в системно изнасилване на дете, не се призна за виновен

Днес състав на Разградския окръжен съд даде ход на съдебния процес срещу 35-годишния Левент Кирилов, обвинен в системно изнасилване на непълнолетната си племенница. Съдът прие и гражданския иск, внесен от особения представител на пострадалото дете, на стойност 15 000 лева, за причинени неимуществени вреди.
Според обвинителния акт, от юни 2014 година до 25 ноември миналата година, в разградските села Дянково, Каменар и Студенец, подсъдимият многократно изнасилвал 12-годишното дете, като използвал сила и заплашване. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление.
Според прокуратурата Левент Кирилов плашел детето, че има духове и дяволи, и го принуждавал да легне в едно легло с него, като го насилвал. Често след като се напиел, малтретирал и тормозел сестра си и детето й. На 24 ноември 2015 г. Левент употребил алкохол и започнал да бие сестра си и нейната дъщеря, жертва на престъплението, обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож, като нанесъл порезни рани по бедрото на племенницата си. Те успели да избягат и потърсили помощ и закрила при свои роднини. Тогава 12-годишното момиче разказало за сексуалните гаври на вуйчо си. След подаден сигнал в полицията, детето било освидетелствано от съдебни медици, а заключението на съдебномедицинската експертиза, както и свидетелските показания на детето и майка му го уличават в извършване на тежкото умишлено престъпление.
Подсъдимият е осъждан ефективно два пъти за престъпления против собствеността, обитава различни адреси в села на територията на Разградска област.
Днес Левент Кирилов отказа съдебният процес да се гледа по съкратената процедура, тъй като не се признава за виновен. В обясненията си пред съда той заяви, че не се чувства виновен и не е извършил това гнусно престъпление. Призна, че е малтретирал сестра си и племенницата си, но правел това заради лошите им навици – според него двете се занимавали с просии, лъжи и имали склонност към проституция.
Делото продължава с разпит на явилите се свидетели.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.