Разградска учителка с награда от „Teaching Alpha“ за нововъведения в образователния процес

Всяка от наградите е на стойност от 3000 лв. и се присъжда след номинации от ученици и родители, както и интервюта с учителите-новатори

В първия учебен денр„Teaching Alpha“ награди Елка Колева – ОУ „Васил Левски“ – Разград, Зорница Велинова 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ – София и Чавдар Тошков – МГ „Гео Милев“ – Плевен за иновативните методи на обучение, които внедряват в класната стая. Това е първата година от съществуването на проекта, като амбицията на екипа, който стои зад него е наградите да са ежегодни.
Eлка Колева поставя нестандартни проекти, чрез които стимулира своите ученици да преживяват действителността по практически и творчески начин. Чрез разнообразни игрови техники и влизайки в различни социални роли, учениците са стимулирани да развиват и усвояват както теоретични знания, така и уменията си за работа в екип, креативността си и способността да се справят с различни житейски ситуации.
„Teaching Alpha“ е екип от ентусиасти, които работят в различни сфери, но обединени от общата идея за бърза промяна в образователната система в България. Сред тях е и разградчанинът Владислав Драмалиев. Според всички тях в класните стаи скоро ще влезе ново поколение Алфа и системата отново няма да е готова за адекватно му обучение. За да бъде намален този риск, Teaching Alpha започва да търси и показва пред обществото методите на учителите, които са осъзнали нуждата от прилагането на нещо ново в процеса с цел постигането на по-добри резултати. А проектът „Teaching Alpha“ е проект за поощряване на добрите практики в държавното училище. Има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали нуждата от нововъведения в образователния процес, за да ангажират учениците по-адекватно и да им помогнат в разбирането и усвояването на учебния материал. Сега са получени 100 номинации от родители и ученици, от които екипът избра финалисти, като проведе с всеки един от тях индивидуално интервю. С наградените всяка година учители екипът ще заснеме видеа с добрите практики, които да разпространява и да провокира и други учители да ги използват и дори подобряват.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.