Първо заседание на общинския съвет при новия кмет на Кубрат

Още в първия си работен ден като кмет на Кубрат, на Красимир Великов се наложи да докладва 7 докладни записки на поредното редовно заседание на общинския съвет. За негов късмет всичките общо 8 докладни бяха приети с пълно единодушие.
Първо бяха приети две изменения за даряването на 24 000 лева от „Кубратска гора“ ЕООД на община Кубрат. Приет бе план за действие на община Кубрат в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация 2016 – 2020 г. Приет бе и анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в общината.
Общинските съветници дадоха съгласието си за целево финансиране на „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД за закупуване на дълготрайни активи. В тях влизат парен котел за 23 576 лева и рентгенова тръба за скенер за 12 600 лева.
Решено бе общината да кандидатства с партньорски проект по схема за безвъзмездна финансова помощ „Активно включване“ „Социално включване и достъп до заетост в община Кубрат“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.