Походниците по „По пътя на четата на Таньо войвода” преминаха през Лудогорието

Представителна чета „Таньо войвода“ – Тутракан получи специалната награда на кмета на община Разград д-р Валентин Василев по време на 32-ят поход „По пътя на четата на Таньо войвода”. Пешата колона поднесе на 31 май в Разград пред паметника на Христо Ботев в Градски парк венци и цветя. Там участниците в похода бяха посрещнати от едноименното училище с директор Стойчо Стойчев, който е член на КПД „Родно Лудогорие” и съорганизатор на похода.
Походът е с национален статут, под патронажа на президента на Република България. Час след пристигането им пред Мавзолея-костница на площад „Възраждане“ се проведе преглед на маршовата и патриотична песен. Участваха маршови групи от СУ „Христо Ботев“ Разград, с. Средище – Силистра, Исперих, две групи от Тутракан, две групи от Попово, както и Детско-юношеската школа на ФК „Лудогорец”. Председател на комисията бе подполковник Калчовски, в комисията бяха още председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова и зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов, Елка Драмалиева – началник на отдел „Образование“, кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов, експерти историци.
СУ „Христо Ботев“ от Разград получи първа награда в класирането от пети до осми клас. Всички участници в прегледа на маршовата и патриотична песен получиха грамоти за участие, а победител стана Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – Попово.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.