Помощ за две момчета, преживели катастрофи

Джанер Шабанов от Раковски днес получи 800 лева от Националния дарителски фонд на Българския червен кръст, а Ерхан Руфад от Богданци – 700 лева. И двете 16-годишни момчета са пострадали при катастрофи, а сумата е към семействата за тяхното лечение след преживения ужас и получените травми, каза д-р Милена Кехайова, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград.IMG_3402 (800 x 533)
Ерхан /на втората снимка/ бил пътник в кола, която през юни миналата година се натресла в дърво между Исперих и Голям поровец. Момчето вече е преживяло шест операции: на далака, на белия и черния дроб, стомаха и бъбреците. Предстои му лечение на панкреаса в Турция. По тази причина Ерхан вече е пропуснал една учебна година. За една година е претърпял общо шест операции, предстои му още една.
Джанер паднал на леда от мотоскутера си през февруари тази година. Блъснал се в електрически стълб и бордюр и останал с един бъбрек.
Преди да получат пликовете с парите, момчетата чуха статистика и съвети за това какво се случва на пътя и какво трябва да направят и обществото, за да няма ранени и жертви на катастрофи от инспектор Дафина Бърнева от Пътна полиция, Стоян Драгнев от СБА, Росен Аврамов от сдружение „Жанета” и Денис Моллов – адвокат на семейството на Ерхан.
Д-р Кехайова припомни, че създаването на фонда през 2005 г. до сега са подпомогнати 542 семейства от цялата страна. Тази година пари за лечение получават семействата на още 40 деца с тежки и много тежки увреждания. Две от тях са Джанер и Ерхан.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.