Охранителят на инкасото разказва за обира за стотици хиляди

Успях да затворя вратата на касата, обаче отвън има още една врата, нея не посмях да я затворя, защото може би ако бях затворил, щеше да има последствия. Това заяви Желчо Жечев,

един от охранителите на инкасо автомобилът, нападнат от въоръжени мъже в „Овча купел“, пред Нова телевизия. Откраднатата сума е между 300 000 и 400 000 лева.

Минути преди края на работния ден, Желчо и колегата му Валентин паркират пред трезора в „Овча купел“, за да оставят последната пратка. Не забелязват нищо необичайно.

Отидох да отворя вратата на автомобила и на касата, за да взема парите. В момента, в който отворих, чух,че идва автомобил. Погледнах наляво и видях, че той спря зад нас. В момента, в който спря, вратите се отвориха и слязоха двама души с маски и бронежилетки“, разказа Желчо Желев.

Единият от маскираните насочил автомата си към Желчо. „Успях да затворя вратата на касата, обаче отвън има още една врата, нея не посмях да я затворя, защото може би ако бях затворил, щеше да има последствия“, обясни Желчо. Мъжът с автомата ударил по главата и го накарал да легне на земята.

Очаквах,че всеки момент може да стреля“, призна Желчо. Докато Желчо лежи на земята, колегата му Валентин е свален с удар от шофьорското място на инкасо колата и също е проснат по очи. „При падането се е ударил в бордюра“, разказа Желчо Желев. За по-малко от минута крадците си тръгват с между 300 000 и 400 000 лева.

Желчо е пенсиониран пожарникар. Охранява инкасо от половин година. Трудно намерил работата, защото е на 59 години. Плащат му по 1000 лева на месец. След грабежа, шефовете му са решили да поощрят него и колегата му с награда от 500 лева.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.