Орбан: Кога и кой народ е гласувал за приемането на милиони нелегални в Европа

Решението за задължителната квотна система за разпределение на мигранти сред страните членки на Европейския съюз е било взето без зачитане на общественото мнение и това може да доведе до „криза на демокрацията“ в Европа.
Това обяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, цитиран от „Ройтерс“.
Десният Орбан затвори южните граници на Унгария, позовавайки се на заплаха за европейската култура и християнските ценности от наплива на стотици хиляди предимно мюсюлмански мигранти в ЕС през тази година.
Докато Германия се подготвя да приеме около 1 млн. мигранти до края на годината, натискът от страна на канцлера Ангела Меркел за постоянен механизъм за разселване чрез задължителни национални квоти срещна яростна съпротива, особено от по-малките и по-бедни източноевропейски държави като Унгария.
„Кой разреши на лидерите на Европа, или на някои от нейните лидери, да провеждат подобна политика? Това е един демократичен континент“, коментира Орбан пред унгарското национално радио.
„Кога и кой е гласувал за приемането на милиони хора, които влизат незаконно, и за разпределянето им сред държавите членки на ЕС? Това, което се случва, не е базирано на демократични основи“.
По думите на Орбан, предложената квотна система била неразумна, незаконна и несправедлива. Унгария също така отказва да получи изгонени от Западна Европа мигранти.
„А сега… има дори по-голяма заплаха, че квотите могат да се превърнат в постоянна правна мярка, като пристигащите се разпределят автоматично, като ние не приемаме това“, изтъкна още унгарският премиер.
Орбан, един от най-откритите противници на имиграцията в Европа, заяви, че налагането на квоти застрашава самите основи на Европа, изградена върху националните държави. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.