Окончателно: Правителството отстъпи сградата на ДНА в Разград – ще бъде областна администрация

Сградата на ДНА в Разград се предоставя за управление на областния управител, реши на днешното си заседание правителството.

На последната си за годината пресконференция Гюнай Хюсмен обяви, че очаква в най-скоро време правителството да одобри решението на Министерство на отбраната сградата да бъде извадена от активите на държавата.
„Поради отпаднала нужда от Министерство на отбраната се отнема имот – публична държавна собственост в гр. Разград, ул. „Св. Св. Кирил и Методий'“ № 6, представляващ поземлен имот с площ от 713 кв. м и застроените в него 3 сгради.
Имотът преминава в управление на областния управител на Разград и ще се ползва от областната администрация за изпълнение на функциите й“, се казва в правителственото решение.

Припомняме, че на 25 януари тази година вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов уведоми с писмо областния управител Гюнай Хюсмен, че във ведомството е взето решение да бъде удовлетворено неговото искане относно сградата на бившия Гарнизонен военен клуб в Разград.

Още в началото на мандата Гюнай Хюсмен обяви идеята си за преместване на областната администрация в архитектурно-строителния паметник след извършване на нужния ремонт.

Днес областният управител изказа специално своята благодарност и удовлетворение от държавническото решение на премиера Бойко Борисов и правителството и увери жителите на Разград, че като добър стопанин ще положи усилия с новия си облик сградата да грейне в централната градска част.

/e-Razgrad/

Преди година и половина e-Razgrad.bg разказа, че Военният клуб в Разград е един от първите в България. Публикацията може да видите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.