Общинският съвет в Кубрат разследва обществена поръчка за сметосъбиране

С доста дебати и нерешени въпроси ще се запомни проведеното вчера заседание на Общинския съвет в Кубрат. Към предвидената една-единствена точка в дневния ред общинският съветник от ГЕРБ Младен Мишев предложи още една, която бе разгледана първа. Тя бе за изслушване на временно изпълняващия длъжността кмет на община Кубрат Осман Чауш за проведената обществена поръчка „Договаряне без обявление за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на твърди битови отпадъци от територията на община Кубрат до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Разград”, заради това, че е направена без знанието на местния парламент.IMG_5622
След разгорещени спорове, в крайна сметка бе прието предложението на общинския съветник от БСП Руси Русев да се свика извънредно заседание на общинския съвет по този въпрос на 5 октомври, понеделник. Дотогава на общинските съветници трябва да бъдат предоставени всички материали по тази тема. За понеделник бе отложено и решението за избирането на Осман Чауш – заместник-кмет на община Кубрат, за временно изпълняващ длъжността кмет на общината, до полагане на клетва от новоизбрания общински кмет. Тук се оказа, че има разминаване в датите за заместване.
Във всичките 13 села на община Кубрат: Беловец, Бисерци, Горичево, Задруга, Звънарци, Медовене, Мъдрево, Равно, Савин, Севар, Сеслав, Точилари и Юпер, където настоящите кметове са кандидати за нов мандат, бяха избрани временно изпълняващи длъжността кмет на кметство.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.