Образователният министър: Няколкостотин квестори са изнасяли информация, не МОН

Министърът на образованието Тодор Танев призна, че е имало изнасянето на информация за матурите. Той обаче обвини за това цели няколкостотин квестори, предимно в провинцията, и порица медиите, че са внушили, при нищо доказано, че има изтичане от МОН.
В Регионалните инспекторати, въпреки подозренията, няма проблем. Проблемът главно е в по-малките населени места и в квестори, които са учители, посочи той.
Точният брой на квесторите не се знае, тъй като не са направени навсякъде проверки, поради липса на състав в МОН, но вероятно са няколкостотин, стана ясно от думите на министър Танев. Квестори са изнесли информацията за матурата след 8,30 ч. повече в страната, отколкото в столицата.
Според думите на Танев това се случвало от години. Той обаче омаловажи технологията на изтичането на изпита, коментирайки, че става въпрос за най-проста практика, като не трябвало да се нарича схема, тъй като схемата била много голямо нещо.
Нямаше да има МВР по света, ако не се крадеше, заяви образователният министър. Той сравни изтичането на матурите с джебчиите, „грабващи“ портмонетата на хората в градския транспорт.
Танев стигна до извода, че трябва внимателно да анализират с народни представители на есен едно ново проверяване на зрелостниците. Ще се търси и нов начин за провеждане на матурите. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.