Областният управител на вечеря в Трапище

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост снощи на вечеря Ифтар в село Трапище, община Лозница.

Благотворителното събитие в свещения за мюсюлманите месец Рамазан се организира от Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, а основен спонсор бе собственикът на „Алкомет”-Шумен Фикрет Индже.

Масите за 480 човека бяха подредени в центъра на селото, на тях освен местните хора седнаха и Главният мюфтия на Република България Мустафа Хаджи, Н.Пр. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой, Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, районните мюфтии на Разград, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Търговище, Варна и други.

Гостите на вечерята Ифтар бяха приветствани от кмета на селото Айтен Исмаилова. Тя изрази своята гордост и щастие, че Трапище е избрано за провеждането на това събитие. Нарече населеното място село на толерантността, тъй като в него християни и мюсюлмани живеят в единство и заедно отбелязват своите празници. „Живеем под защитено небе, имаме два храма – джамия и църква, не остава без молитвена закрила селото ни, всяка  молитва завършва с „Амин” – заяви Айтен Исмаилова.

e – Razgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.