Областният лидер на Младежкото БСП – кандидат на ГЕРБ за кмет на Раковски

Областният лидер на Младежката организация на БСП Мустафа Назъм Мустафа е кандидат на ГЕРБ за кмет на разградскато село Раковски. Името му бе едно от трите от серията представяния на участниците от ГЕРБ в предстоящите местни избори.
Мустафа Назъм е и настоящ общински съветник от БСП в Разград. 37-годишният кандидат за първенец на родното си село е семеен, с две деца. Магистър от Русенския университет „Ангел Кънчев“, специалност „Информационни технологии в сферата на образованието“, работи в общинското предприятие „Паркстрой”.
Областният лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев представи Мустафа Назъм като качествен, но недооценен от общинското ръководство на БСП човек. „Много се радвам се, че Мустафа вече е в нашия отбор. При нас всички са равни – без значение на етнос и религия, както и това дали членуват в други политически партии. Мустафа не е в листата за съветници, защото сме сигурни, че ще стане кмет “, каза още д-р Василев.
Мустафа Назъм обяви, че не членува в ГЕРБ, но според устава на БСП, би трябвало членството му там да се прекрати автоматично след появата му като кандадат за участие в избори от друга политическа сила. Вероятно в последните две заседания на ОбС до края на мандата ще гласува като независим.
Преди петнайсетина дни Цветан Цветанов лично представи номинираните от партията кандидати за кметове на общините в Лудогорието, без тези в Самуил и Цар Калоян – по „стратегически причини“. Днес това стори Валентин Василев.
Абтула Абтула е кандидататът на ГЕРБ за градоначалник на Самуил. Абтула е на 50 години, семеен, с една дъщеря. От 1995 до 1999 година бе кмет на общината от ДПС. От 2003 до 2005 година – общински съветник от НПСД, а от 2005 до 2007 г., когато там кмет бе Неджметин Якуб, бе зам.-кмет по образованието и социалните дейности.
Завършил е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Български език и история“. Бил е учител, бил е в системата на „Социално подпомагане“, в момента е в НОИ.
И той не е член на ГЕРБ, представител е на гражданска квота и води листата за общински съветници.
Гордее се с постигнатато като кмет на Самуил. „Тогава превърнахме основното училище в СОУ, което вече са завършили над 500 деца, възстановихме празника на общината, построихме две кметства и здравни служби“, каза Абтула
Любимото му хоби е краезнанието, има издадени две книги: „История на община Самуил”
/2007/ и „ История на село Владимировци” – 2013 година.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Цар Калоян е 36-годишният Ангел Ангелов. От 2002 до 2008 г. работи като главен специалист по информационно обслужване в Дирекция „Социално подпомагане“. До 2013 година е управител на фирма в Цар Калоян – „Мак тур” ООД – Цар Калоян. А сега и компютърен оператор в земеделска кооперация „Изгрев”.
Ангел Ангелов е ерген, възпитаник на Техникума по икономика, в момента учи аграрна икономика в РУ „Ангел Кънчев”. Член на ГЕРБ от година.
Накрая на пресконференцията д-р Валентин Василев съобщи, че вече са готови и листите с кандидатите за общински съветници в общините отЛудогорието, че повече от половината лица в тях са нови, а листата в Цар Калоян е изцяло нова.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.