Областната администрация предостави безвъзмездно на ОД на МВР – Разград материали и консумативи за 980 лева

Областна администрация – Разград предостави безвъзмездно на Областната дирекция на МВР материали на стойност 980 лева. Копирна хартия, тонери и други консумативи, необходими за работата на служителите на реда,

са описани в приемо-предавателния протокол, подписан днес между областния управител Гюнай Хюсмен и директора на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев. 

Възможността за извършване на подобен жест е регламентирана в Закона за държавната собственост, според който Областна администрация може да предоставя безвъзмездно на юридически лица на държавна бюджетна издръжка свои вещи (материали и консумативи). Материалите и консумативите са закупени със средства от икономии в институцията , уточняват от пресцентъра на администрацията.

Благодаря за този жест, убеден съм, че той ще се отрази позитивно в дейността на дирекцията, тъй като по този начин се освобождава ресурс за други дейности като благоустрояване на полицейски приемни, оборудване на полицейски кабинети, ремонтна дейност – все неща, за които никога не достигат средства, а са важни, тъй като са свързани с подобряване административното обслужване на гражданите“ – заяви старши комисар Йовчев.

Гюнай Хюсмен коментира, че това е жест на съдействие от една държавна институция към друга за подпомагане на административната й дейност и е пример за добри междуведомствени отношения. Той отправи призив и други държавни институции и фирми от региона при желание от тяхна страна да предоставят материали и консумативи чрез Областна администрация, която съгласно Закона за държавната собственост да ги предостави безвъзмездно на ОД на МВР-Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.