Новата камера на КАТ лови няколко нарушители наведнъж и в двете посоки, само за три часа засече 200 джигити на изхода от Разград към Попово

В КАТ- Разград вече работи една от новите камери за контрол на скоростта. Само за два часа вчера са засечени 140 нарушения.

Системата е била разположена на бул. „Априлско въстание” в Разград преди изхода за Попово и Русе. А днес за час са регистрирани още 60, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград. Технологията е лазерна и това прави камерата още по-прецизна. Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Те могат да установяват по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността им позволяват да следят за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.
Работата с новата система е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория – паметта на устройствата се свързва директно с вътрешната мрежа на МВР.
Предстои при заснемане на нарушение автоматично автомобилът да се проверява за наличие на застраховка „Гражданска отговорност”, технически преглед и други изисквани от закона задължения. Така електронният фиш ще комбинира в себе си всички нарушения на водача.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.