Новата камера за скорост ще обикаля непрекъснато селата из Разградско

Само за четири часа работа на новата модерна камера на пътя да установени 312 нарушения за превишена скорост, съобщи на редовната си месечна пресконференция началникът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

И допълни, че тя ще се използва основно с цел превенция и ще обикаля непрекъснато из малките населени места на Лудогорието, където този вид нарушения на правилника за движение по пътищата за системни. За един месец в областта са станали 25 катастрофи, при които има 1 загинал и 5 ранени.

Анализът на статистическо наблюдение на оперативната обстановка и престъпността през месец юни 2018 г. показва устойчивост в нивото на регистрираните криминални престъпления, сравнено със същия период на 2017 г. Престъпленията против личността за месец юни 2018 г. са 4, за юни 2017г. също са били 4. Регистрирано през месеца е едно умишлено убийство с последвало самоубийство. От началото на месец юни са регистрирани общо 69 криминални престъпления, като за сравнение със същия период на 2017 г. също са били толкова. Леко увеличение се отчита при общоопасните престъпления, каза още старши комисар Ивайло Йовчев.

Разкритите престъпления са 36, което е 52,17% разкриваемост. През периода са разкрити и 17 престъпления от минал период. Престъпленията свързани с използване на чужди регистрационни номера на МПС за периода са 17 срещу 9 за 2017 г.

От началото на тази година до момента на територията на ОДМВР-Разград са образувани 35 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотични вещества: 7 за разпространение, 11 за притежание, 16 за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества и 1 досъдебно производство за лице, починало от свръхдоза хероин.

Контингентът по линия „Наркотици“ обхваща лица в младежка възраст /14-30 години/, като най-висока активност в сферата на разпространението на наркотични вещества проявяват лицата във възрастта 18 – 30 години. Активният криминален контингент по линията включва 24 лица.

От 1 януари до 20 юни 2018 г. са иззети 16,8 грама амфетамин, 18,75 грама марихуана, 302,43 грама дизайнерска дрога „чай“, 4 грама хероин и 0,7 грама кокаин.

Основните видове наркотични вещества, които се разпространяват сред наркозависимия криминален контингент, са марихуана, дизайнерска дрога „чай“, амфетамин, метаамфетамин, пико и екстази. Разпространението и употребата на хероин и метадон са епизодични. Растеж бележат случаите на употреба на кокаин и екстази.

По-характерен случай през месеца, оказващ влияние върху средата за сигурност по линия „Противодействие на престъпления, свързани с производство, разпространение и употреба на наркотични и други упойващи вещества“ е този, при който 30-годишен мъж от Разград е задържан за притежаване и разпространение на наркотици. При извършено претърсване в обитавания от Л.Б. апартамент са намерени и иззети 580 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на метаамфетамин. Той е криминално проявен и осъждан за подобни деяния.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.