Мъдрево посрещна световната шампионка Тайбе Юсеин

С химна на Република България, под силните амплодисменти на десетките гости, приятели и почитатели на световната шампионка от Будапеща посрещнаха в кубратското село Мъдрево Тайбе Юсеин. Заслужена обич, много внимание и силна емоционална подкрепа показаха не само жителите на родното и село, но и всички дошли да поздравят и да се порадват на нежното и силно присъствие в женската борба Тайбе Юсеин, която на 25 октомври тази се окичи със световна титла, като надви японката Юкако Кавай.
Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, делегация от Община Кубрат, водена от заместник-кмета Орхан Мехмед, първият треньор и откривател на Тайбе Мустафа Кесман, олипмийският шампион Хасан Исаев, спортната слава на Лудогорието Юмер Фикриев, Сава Семов-треньорът на Тайбе Хюсеин и още много много популярни спортни лица от Лудогорието. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Община Кубрат и Община Русе, от директора на спортното училище в крайдунавския град и др.

С много топли думи и подаръци шампионката беше уважена подобаващо днес в родното си село. Майка й, която живее в чужбина, също я изненада: изпрати букет цветя и картичка с надпис „Обич, мама“.

„За мен е чест да съм в родното си село и да споделя тази моя победа с близки и приятели. Щастлива съм, надявам се след две години да имаме още един такъв повод да се срещнем отново“, каза Тайбе Юсеин.
„Вярвам в това момиче и знам, че много скоро тя ще донесе най-голямата титла и след време ще имаме двама олимпийски шампиони – Хасан Исаев и Тайбе Юсеин“, каза областният управител Гюнай Хюсмен, който връчи на шампионката почетния плакат на областната администрация, таблет и букет цветя.
Силни думи за Тайбе Юсеин имаше и от Юмер Фикриев, който я сравни със Станка Златева, както и от нейните треньори, които казаха, че вярват много в нея и не скриха вълнението си, че я познават и че са част от нейното спортно израстване.
Д-р Надие КАРАГЬОЗОВА-Нади

Днес, от 17:00 часа световната шампионка ще се срещне и с жители на Кубрат. Срещата ще е в Ритуалната зала към читалището в общинския център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.