МВР спира да дава информация за отвличането в столицата, иска да запази живота на заложника

Няма да даваме повече информация за отвлечения Адриан Златков, за да не се пречи на разследването“. Това обяви категорично министърът на вътрешните работи Валентин Радев на свикана специално по случая пресконференция.

Главният секретар на МВР Младен Маринов и внесе яснота защо се налага подобна мярка.

По отношение на случая, има образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура, под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват всички процесуално-следствени действия. Спецификата на този вид престъпление, тъй като реално имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Информация по отношение на разследването няма да бъде давана, защото първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения“, коментира ст. комисар Маринов, цитиран от „Фокус“.

Той увери, че е създадена организация и че са включени абсолютно всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност, включително са включени експерти от Института по психология по отношение на работата с родителите и близките.

Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на СДВР, МВР, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е гарантирана. До момента нямаме свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен“, каза още главният секретар на МВР.

Той уточни, че психолози работят с близките на отвлечения мъж.

25-годишният Адриан Златков изчезна вчера сутринта. Близо до дома на семейството му в софийското село Герман беше намерена празната му кола, с телефона и личите му документи вътре. До момента обаче не се знае кои са похитителите и какви са мотивите им. Твърди се, че никой не се е свързал с близките на похитения и не е искан откуп.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.