„Лудогорец“ излиза в реванша срещу „МОЛ Види“ без право на грешка

Победа или равенство с голове е шансът на „Лудогорец“ да продължи напред в Шампионската лига и да се класира за третия предварителен кръг на турнира. Българският шампион завърши 0:0 в първата среща с „МОЛ Види“ в Разград и сега няма право на грешка. Преди седмица тимът на Пауло Аутуори надигра унгарския си съперник, но не успя да се справи дефанзивната игра на състава.
Преди реванша бразилският специалист обясни, че знае как „Лудогорец“ да продължи напред и е уверен в успеха. Аутуори добави, че отборът му ще вкара гол, като единственият мач, в който не го стори досега беше именно срещу „МОЛ Види“.
„Очаквам в мача да видим добър футбол от нашия отбор, а и от съперника. Преди всичко аз съм любител на играта. Нашата цел е ясна – знаем, че няма да е лесно, но се надявам да сме готови за сблъсъка“, каза Аутуори.
Той очаква „МОЛ Види“ да играе малко по-отворено на собствен терен, като се надява „Лудогорец“ да се възползва от това.
„Смятам, че ще изпълним целта си, ако сме ефикасни и няма защо да мислим за продължения и дузпи. За шест официални мача имаме 12 вкарани гола и сме допуснали само един. Ако играем солидно в защита, ще постигнем целта си“, добави още мениджърът на отбора.
„Лудогорец“ не може да разчита единствено на контузения Джоди Лукоки, който остана в Разград, а всички останали са на линия.
В случай, че отстрани унгарския отбор българският шампион ще срещне победителя от двойката „Малмьо“ – „Клуж“ в следващия кръг. В първия двубой шведският отбор спечели с 1:0. Ако отпадне във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, тимът от Разград ще продължи европейското си участие в третия предварителен кръг на Лига Европа. Там потенциален съперник на българския шампион е победителят от двубоя между босненския „Жрински“ (Мостар) и малтийския „Валета“.

Двубоят между „МОЛ Види“ и „Лудогорец“ е днес от 21 часа и ще бъде излъчен по „Диема Спорт“.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.