Кметът призова длъжниците да си плащат данъците

Кметът на Разград д-р Валентин Василев отчете днес касовото изпълнение на общинските приходи до 29.08.2017 г., съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Предприели сме мерки за длъжниците на Община Разград, каза той. Той посочи, че общо заведените при частен съдебен изпълнител са 176 до 25 август 2017 на обща стойност 244 000 лв. Постъпилата сума по актове за установяване на задължения от частен съдебен изпълнител са 154 803лв. Общо заведени изпълнителни дела към НАП за 2017 г. са 123 за 51 382 лв., а постъпилите суми са 40 171лв.

Призовавам всички, които имат задължения да си ги платят, каза кметът и допълни, че са приканени всички общински служители със задължения да изплатят данъците си. Имаме списък с всеки служител на общината, който е длъжник, и тъй като Общинският съвет също е част от Община Разград, много моля определени общински съветници със задължения също да си ги изплатят, каза д-р Василев. Градоначалникът обясни, че визира определена фирма със задължения от над седем години и независимо от това, че този длъжник е много активен с гражданска позиция в различни каузи, то той и като съветник трябва да дава пример, но положителен.

Има фирми, които са с натрупан данък в размер на 100 000 лв. и нямам представа защо толкова години никой не си е потърсил парите, имам предвид общинската администрация, обясни д-р Василев. Всички искат нови пътища и площадки, а тези неща зависят от това да сме изрядни граждани и да си плащаме данъците и таксите навреме. В момента съставяме актове и приканваме длъжниците, след което се обръщаме към държавни и частни съдебни изпълнители, коментира още кметът.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.