КАТ навсякъде по пътищата в празничните дни по 6 май

Във връзка с очакваното натоварване на пътната обстановка по време на предстоящите празници за Деня на храбростта и на българската армия – 6 май, по пътищата ще бъде осигурено активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението от структурите, осъществяващи контрол на пътното движение по автомагистралите, главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и участъци с временна организация на движението, съобщават от пресцентъра на МВР.
На 04.05.2018 г. то ще е за времето от 16:00 до 20:00 ч.; на 05.05.2018 г. – 10:00 до 18:00 ч. и на 07.05.2018 г. – от 14:00 до 20:00 ч.

От 5 до 7 май периода от 22:00 ч. до 02:00 ч., ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“ с участие на максимален брой служители, като с използват пълноценно оборудваните с автоматизирани технически средства и системи служебни автомобили. Водачите и пътниците в колите ще бъдат проверявани за поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без платена винетна такса, управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества и и техни аналози и др. За контрол през тъмната част на денонощието ще се избират подходящи и осветени места.
Ще се извършва и проверка за невръчени електронни фишове и неплатени глоби за нарушения по Закона за движение по пътищата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.