Изложба на Стефан Бобев

Изложба на разградския художник Стефан Бобев бе открита в Разград.

На церемонията зам.-областният управител Евгени Драганов поздрави дъщерята на твореца Даниела Бобева за това, че пази и тачи паметта на баща си по този начин – като инициира негова изложба навръх рождения му ден.
Стефан Бобев беше самоук художник – разказа пред събралите се любители на изобразителното изкуство и приятели на семейството директорът на Художествената галерия „Проф. Илия Петров” Тодор Тодоров. Бобев е роден през 1933 г., има икономическо образование, но е почитан като изящен творец от неговите съвременници. Работил е в ДПП”Васил Коларов”, изработвал е надписи и реклами, негово дело е „Заветът към бъдещото поколение”, който бе зазидан над 40 години в стена на бившия Битов комбинат в Разград и отворен през това лято от Областния управител Гюнай Хюсмен по покана на новите собственици на сградата.
Стефан Бобев е участвал в множество окръжни и национални изложби, живописните му творби се отличават с типичен почерк и колорит – обясни Тодоров. Той сподели и лични спомени от случки с починалия през 1993 г. художник. Изрази съжаление, че галерията има само 4 картини на Стефан Бобев, останалите близо 20 творби, подредени в стъклената зала на Художествената галерия, са собственост на дъщеря му, за чиято инициатива при подреждането на експозицията, директорът на галерията благодари.
Живописните творби могат да се видят още 20 дни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.