Знайковци от Математиката в Разград – сред най-добрите в страната

Знайковци от Природо-математическата гимназия „Акад. Н.Обрешков“ в Разград заеха второ място по математическа лингвистика и четвърто по география в страната.
Втора на националната олимпиада по математическа лингвистика в Бургас се класира Моника Дацова от 9 „а“ клас. Което означава, че е сред петте най-добри в страната. „Това е доста занимателна наука. Целта на математическата лингвистика е на база логика да се разшифроват текстове, думи или изрази на различни малко познати езици. Интересно е, защото чрез тази наука се научава нещо повече за чуждите езици, разучаваш и запомняш явленията в даден език”, казва деветокласничката, възпитаничка на преподавателката Емилия Станкова.
Четвърти в България по география е Николай Миленов от 9 „б“ клас. Той бе единственият гимназист, представи Разград в националната олимпиада по география и икономика в Стара Загора. Негов преподавател е Веселин Керемедчиев. Интересното е, че в рамките на три дни Ники се представи отлично и като актьор в Младежката формация за театър „Импулс”. Трупата спечели първа награда от театралния фестивал „Малкият принц” във Велико Търново.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.