Зловещи разкрития! Ученик пребил 8 души в центъра за деца с увреждания в Смолян

Нови зловещи разкрития за насилие, излизат наяве в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Смолян. От тях става ясно, че ученик е нанесъл побой на осем души от персонала. Пострадали са три детегледачки, социален работник, две готвачки и две хигиенистки, като някои от тях са хоспитализирани за лечение, съобщава „Дарик“.

Тези факти стават ясни от докладната записка на кмета на община Смолян Николай Мелемов, с която се иска от местния парламент, въпросният център да бъде преустроен в такъв, за деца и младежи без увреждания.

От документа става ясно, че въпросният ученик е упражнявал тежка форма на физическа агресия и многократно е упражнявал насилие над децата и персонала.

Това са част от мотивите, както и липсата на персонал, което пък се отразява и на качеството на предлаганата услуга, за вземането на решението за преустройствата на центъра.

Припомняме ви, че през септември излезе наяве един от въпросните случаи на нападение на персонала, когато 16- годишният ученик нападна възпитателка с лопата и в последствие жената бе приета в болница. След това имаше агресия от негова страна към дете от центъра, който също прояви такава към човек от персонала.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.