Ако искаме почтена власт, на изборите трябва да си отворим очите на 4

Нека бъдем честни и си кажем истината с точните думи. Докато през последните 10 години другите държави в Източна Европа успяваха, България изпусна своя шанс да се модернизира. Вместо реформи и развитие, страната затъна в блатото на корупцията. Властта подмени дълга си да се грижи за хората и задуши малкия и среден бизнес с корупционни схеми. „Реалните решения” не създават бъдеще за младите и те бягат. От Кубрат, от Исперих, от Разград, от България. Тези, които носят вина за обезкръвяването на села и градове, отново искат властта за нови „реални решения”.

Трябва най-сетне да си зададем въпроса какъв ще е Разград след 10 години, ако България продължава да се управлява както сега. Моделът на подмяната и безхаберните властници убиват бъдещето на нашата общност. Няма значение дали ГЕРБ, БСП, ДПС ще ни крадат с лявата ръка на Пеевски или с дясната на Гюнай. Тук и сега ние не се чувстваме господари на своя живот, защото работим, за да оцелем. А всеки стремеж към промяна и просперитет ражда план за емиграция.

Ние, в Нова република, вярваме, че всичко зависи от нас самите. Можем да разбием статуквото, като създадем в България правосъдие по румънски модел. Можем да гарантираме развитие за общините чрез децентрализация, при която парите ще остават там, където са изработени. Тогава премиерът няма да може да раздава на свои хора нашите данъци, а кметът ще трябва да се бори за инвеститори, които да развиват местната икономика. Така властта ще престане да е просто келепир и средство за бързо забогатяване, а легионите от алчни службогонци ще изчезнат постепенно.

Ние, в Нова република, сме хора почтени и отговорни. Всеки от нас е показал резултати в своята професия, но ние знаем, че личният успех не е достатъчен двигател за общото ни развитие. Трябва заедно да поискаме законност вместо мафия и справедливост вместо лъжа и подмяна.

Ние, в Нова република, вече започнахме битка за бъдещето на България. Вярваме, че честните хора искат почтена власт и подаваме ръка към тях. Ако искаме държава с правила, подчинени на закона, на изборите в неделя трябва да си отворим очите на 4.
Срещу вашето доверие ние залагаме почтеното име на всеки от нас!

Методи Андреев, Жоро Чобанов, Милена Орешкова, Юлия Матева, Мария Коларова, Мирослав Грънчаров, Светлан Бонев, Ивайло Кирилов

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.