Закриват централната таксиметровата пиаца в Разград

Закриват централната таксиметровата стоянка в Разград. Предложението за това ще бъде гледано на предстоящата сесия на ОбС в Разград. Преместването се налага от изпълнението на проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна част на Разград”, строителните работи по който не спират даже и сега. Новото решение за пешеходната зона в идеалния център предвижда премахване на локалното платно където сега са такситата и превръщането му в зелена площ и част от нов паркинг. Паралелно с това решение съветниците в Разград ще определят нови минимални и максимални стойности на тарифите за таксиметровите услуги на територията на общината.
Максималните тарифи за километър пробег сега са 1.20 за дневна и 1.40 лева за нощна тарифа и са в сила от май 2011 година. Измененията на Закона за автомобилните превози от юли миналата година обаче задължават общинските съвети да актуализират минимални и максимални стойности на тарифата за километър превоз на таксиметровите превозвачи поне веднъж годишно.
Любопитното е, че предлаганите за актуализация максимални прагове са на същите стойности: 1.20 за през деня и 1.40 за през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.