Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: В Разградска община вече няма предварително заявени от политически партии села

Съставът на новия Общински съвет и гласуването на хората в големите населени места доказват, че в общината вече няма бастиони и предварително заявени от политически партии села, заяви на първата си пресконференция новоизбраният кмет на Разград д-р Валентин Василев. Там живеят хора, които на втория тур на изборите показаха, че не се подчиняват на партийни решения и гласуват за промяната.
Отчитайки този факт, Василев води интензивни разговори с лидерите на представените в ОбС политически сили за хората в бъдещия му управленски екип.
Най-вероятно ще го представи в края на идната седмица, няколко дни след конституирането на местния парламент в петък. Водят се разговори и за председател на Общинския съвет.
Василев още не знае колко заместници ще има, но е категоричен, че в общинската администрация предстоят промени в неефективни звена и паразитни служби. Това ще се случи след обстоен анализ на работата на всички във високата сграда в центъра на града. Без това да означава чистка по етажите, което според новия кмет са изостанали във времето груби политически приказки на опоненти.
На въпрос как ще изглежда кметският му кабинет, Василев отговори, че ще обнови всичко в него, точно заради новото начало в Разград. Но, ако завари нещо изключително ценно, е готов да оформи кметски ретро кът.
Новият кмет е нетърпелив общинският съвет да започне работа, защото първата и неотложна задача е подготовката на новия бюджет, а и сме на прага на разградската тазгодишна зима с всички нейни предизвикателства пред хората и очакванията им местната власт да се бори успешно със стихиите.
Що се отнася до работата на новия местен парламент, Василев очаква и емоциите и декларациите от предизборната кампания да отшумят възможно най-бързо и да се работи в една посока. „Всъщност, всеки един от съветниците на практика ще може да покаже дали ще работи за своите избиратели или за партийните и частните си интереси”, категоричен е новият градоначалник.
Василев благодари на ръководството на ГЕРБ да му даде втори шанс в състезанието за Разград. И да благодари на всички, с чиято помощ той пък е оправдал доверието: на хората от предизборния щаб, съмишлениците и доброволците, на гласувалите за него и специално на хората в селата, декларирали желанието си за промяна. Кметът благодари на лидерите на партиите и на кандидатите, участвали в изборите, за това, че се обадили и го поздравили за успеха. Не бил го направил само един…
Вече в качеството си на областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев смята, че новоизбраните кметове в Исперих и Кубрат ще поотворят ветрилото и ще потърсят експерти от ГЕРБ за участие в управлението на общините, за да усетят персонално хората там случилата се вече промяна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.