ДОСТ ли? В Белгия има партия „Ислям“ – пак абревиатура

Белгийската партия „Ислям“, която досега стоеше извън вниманието на медиите, предяви намеренията си да участва в предстоящите общински избори и да се развие в национален мащаб, съобщават печатни издания.

Наименованието на партията е абревиатура от думите „почтеност“, „съпричастност“, „свобода“, „истина“ и „морал“ на френски език.

Партията си поставя за задача да защитава съобразяването с жените, „независимо с какво са покрили главите си“, както и правото за ритуално убийство на животни.

Досега партията е спечелила два мандата в общинските съвети в кварталите „Моленбек“ и „Андерлехт“ в Брюксел през 2012 година. На изборите през 2014 г. нито един неин представител не е получил достатъчно подкрепа.

Политическата организация, която свиква национален конгрес наесен, възнамерява да се насочи към представителство в цялата страна и се обявява за сближаване на белгийците и защита на различията.
Белгия, наред с Франция, бе сред първите държави в ЕС, които забраниха носенето на бурки на обществени места.

Мнозинството в белгийското общество е против ритуалното умъртвяване на животни за храна, както изисква ислямът, за да бъде месото „чисто“.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.