Доналд Тръмп: Ще заставим останалите в НАТО да си платят за сигурността

Всички страни от НАТО ще дадат финансов принос за засилване на сигурността на блока. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на снощния си митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по случай своите първи 100 дни на поста, съобщават световните агенции.

„Ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял. Те започнаха да увеличават влаганите от тях средства с милиарди долари, но ние няма да се успокоим, докато всички не платят полагаемото се“, каза той.

Тръмп заяви също, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана, колкото са платили всички страни от алианса взети заедно. Американският президент определи това като „нечестно“. Той каза, че въоръжените сили на САЩ ще се модернизират и преустройват.

Американският президент разкритикува международните споразумения, сключвани по времето на Барак Обама, като намекна, че САЩ може да напуснат парижката спогодба за климата.

По време на митинга Доналд Тръмп за пореден път атакува медиите като използва организираната по същото време ежегодна Вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом.

„Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата“, заяви президентът и добави, че „медии като Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, това са фалшиви новини“, а в.“Ню Йорк Таймс“ е „тотално западнал“.

Американският президент заяви, че ако работата на медиите е да бъдат честни и да казват истината, те заслужават доста лоша оценка. По думите му за разлика от тях неговото правителство ежедневно работи в полза на американския народ. „И нищо не може да ме радва повече от това да съм тук (в Пенсилвания), на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас“, каза той.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.