Джошуа повали Кличко в „Уембли“ и стъпи на трона

Антъни Джошуа нокаутира и Владимир Кличко. 27-годишният британец нанесе своя решителен удар в 11-я рунд на мача за световните титли в тежка категорияна Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация и по този начин остава непобеден в професионалната си кариера. Той вече има 19 успеха в 19 мача, всичките с нокаут.

Джошуа запази пояса си във версия IBF и освен това грабна тези на WBA и IBО. Това означава, че той трябва да защити първата от трите титли срещу Кубрат Пулев до края на годината или да я оваканти. Тепърва обаче предстоят преговори, възможен е и реванш с Кличко.

Двубоят на „Уембли“ премина през различни фази, като до последно 90-те хиляди зрители по трибуните не знаеха как ще завърши сблъсъка.

В петия рунд Джошуа прати Кличко в нокдаун за първи път. Украинецът се изправи, но окото му бе сериозно пострадало. Двукратният световен шампион не се предаде и отговори със серия от мощни леви крошета в главата на британеца, който едва се задържа на на крака.

В шестия рунд дойде ред и на Кличко да прати в нокдаун Джошуа. Той успя да се съвземе, въпреки че продължи да залита към ъглите.

Когато изглеждаше в следващите рундове, че Влад има предимство, Антъни избухна с два последователни нокдауна в 11-я рунд. След това притисна Кличко в ъгъла и започна да го налага. В този момент съдията прекрати мача и присъди победа на Джошуа с технически нокаут.

Загубата на Владимир Кличко е неговата пета в кариерата и втора поредна след тази от Тайсън Фюри преди 17 месеца.

Балансът му на професионалния ринг вече е 64 победи (53 с нокаут) и 5 загуби.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.