Джипо Джипов напусна зам.-председателския пост на комисията по ТСУ в Общинския съвет

Общинският съветник от Реформаторския блок Джипо Джипов изненада днес колегите си в Постоянната комисия по устройство и развитие на територията и транспорт към Общинския съвет с писмената си оставка от заместник-председателското място на комисията.

Ето пълния текст на заявлението:
„Моля да приемете оставката ми като заместник-председател на постоянната комисия по ТСУ към общинския съвет. Напускам поста в знак на протест срещу коалицията между ГЕРБ, ДПС и „Кауза Разград“, която със задкулисни договорки, зад гърба на хората от Разград, обслужва личните амбиции на кмета Валентин Василев.
Оставката ми е морален акт на възмущение срещу безпринципната коалиция на местно ниво между ГЕРБ и ДПС, която преди изборите активистите на партията на Бойко Борисов яростно отричаха, но която е факт.
Аз и колегите ми от групата на Реформаторския блок в Разград сме сигурни, че тази безпринципна коалиция, която вече направи на общинската администрация няколко шуробаджанашки назначения, е дълбоко порочна и вредна за хората от нашата община. Тя превръща местната власт в Разград в заложник единствено на политическите интереси на кмета Василев.
Заявявам, че ще продължа да работя като член на комисията по ТСУ. С професионалната квалификация, която имам, ще следя комисията да не ощетява с решенията си обществения интерес заради липса на капацитет на ръководството, което ще бъде избрано.
Заедно с колегите ми от Реформаторския блок ще положим усилия да разкрием скритите мотиви на политическото брокерство, довело да сделка между ГЕРБ и ДПС в Разград и ще кажем истината на хората.“

В края на заседанието председателят на комисията Божинел Христов предложи овакантеното от Джипо Джипов зам.-председателско място да бъде заето от Галин Парашкевов от ГЕРБ. Единстветото предложение бе прието с 4 гласа „за“ и трима „против“ от общо седем члена на комисията, присъствали на заседанието.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.