Денчо БОЯДЖИЕВ: Предлагам ви конкретни и добри неща за Разград и нашия край. Те могат да се случат

Уважаеми съграждани,
Приключи първият тур на местните избори. Време е да забравим емоциите и яростната конфронтация. Новият Общински съвет е вече факт. Той ще работи за вас през следващите 4 години. Силно се надявам да го прави безпристрастно и отговорно.
Искам още веднъж да благодаря на всички вас за гражданската активност.
Със специална признателност и благодарност се обръщам и към тези, които ме подкрепиха с гласа си. Приемам техния вот, като знак на признание за усилията, които местната власт полагаше за града и общината през изминалите години. В личен план, подкрепата на моите съграждани ме задължава и мотивира да продължа нататък.
Предстои ни огромна работа и трябва да си я свършим както трябва. Буквално от първия месец започват дейностите по пълното обновяване на жк „Орел”, за който договорът с Министерството вече е подписан – подготовка на документация, времеви разчети и т.н.
В областта на образованието предстои: окончателното обновяване на образователната инфраструктура, за да е топло, уютно и приятно на децата и внуците ни – саниране на детските градини в града и селата; извън училищните заведения – Средношколското и студентско общежитие; изграждане на нова спортна зала в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” и т.н.
В областта на културата: ремонт и реставрация на джамията „Ибрахим паша”, която е национален паметник на културата. На фона на обновената централна градска част сегашният й вид е потискащ. Изграждане на Музеен и конгресен център и на Исторически парк в близост с НАР „Абритус”.
В областта на екологията: изграждане на сепариращи и компостиращи инсталации за преработка на битови отпадъци.
Трябва да продължат усилията по създаване на благоприятни условия за бизнес инициативи. Една от важните задачи за ноември е да подготвя и внеса в Общинския съвет предложение за предоставяне на възможности за конкретна нова инвестиция в областта на преработващата промишленост на стойност 70 млн. долара. Тя е важна за нашата община, защото ще разкрие повече от 1000 работни места и ще даде шанс на много семейства от града и селата. Мога да изброя още няколко нови проекта и инициативи, които биха могли да се случат в нашата община.
В десетките срещи и разговори, които проведох с вас, поех конкретни ангажименти. Бъдете сигурни, че ще ги изпълня. Надявам се да реализирам и още нови неща извън обещаното. Познавате ме и знаете, че открият ли се нови допълнителни възможности за Разград, аз не ги пропускам.
Всичко това ми дава основание да застана пред вас с открито лице и да поискам вашата подкрепа на Втория тур. Предлагам ви конкретни неща, които могат да се случат и са добри за нашия край, а не ви заблуждавам с мъгливи общи фрази, пожелания и партийни заклинания. Предлагам ги с пълното съзнание и отговорност, защото си давам сметка, че те касаят живота и ежедневието на хиляди жители на нашата община.
Вярвам в прагматичния разум и трезвия избор на моите съграждани!

Денчо БОЯДЖИЕВ, независим кандидат за кмет на Община Разград
Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.