Двама съдии по делото срещу Владимира Янева си направиха отвод

След като съдия Петя Крънчева – заместник на доскорошния председател на Софийския градски съд Владимира Янева, отказа да поеме процеса срещу нея, няколко часа по-късно стана факт и втори отвод по делото, съобщи БНР.
Съдия Виолета Магдалинчева беше вторият съдия, избран със системата за случайно разпределение на делата, който си направи отвод. Иван Коев е третият магистрат, при когото системата изпрати делото. Ще поеме ли той делото, ще стане ясно в понеделник.
Изпълняващият функцията заместник-председателят на СГС Евелина Папазян, която извърши разпределението, коментира, че очаква още отводи по това дело. Според нея обаче общ отвод на съдиите от Наказателното отделение е недопустим, като всеки сам преценява дали има основания да се оттегли.
Вчера от прокуратурата съобщиха, че са внесли обвинителен акт в съда срещу Красимира Янева и Тодор Костадинов заради т. нар. разработка „Червеи“. Владимира Янева е обвинена за това, че в периода от 12.09.2013 до 25.03.2014 г. като съдия и председател на СГС два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила продължаване на експлоатацията на специални разузнавателни средства в нарушение на Закона за СРС. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.