Даряваме двете мъжки лъвчета на зоопарк „Острова“ в Пазарджик

Община Разград ще дари на зоопарк „Острова“ двете мъжки лъвчета, родени в разградския зоокът на 8 септември 2017 година. Докладната за това решение ще внесе на предстоящата сесия на Общинския съвет кметът д-р Валентин Василев.
В деловодството на Община Разград на 5 декември е получено заявление от кмета на Община Пазарджик, с което се изявява желание двете лъвчета да им бъдат предоставени чрез дарение, пише в докладната.
Зоопарк „Острова“ отговаря както на минималните изисквания на националното ни законодателство, така и на европейските стандарти. Притежава и лиценз Министерството на околната среда и водите. Зоопаркът предоставя много добри условия за размножаване и отглеждане на едри хищници от рода котки, включително и тигри, като през 2016 година там са родени 4 тигърчета, се казва още в докладната.
Припомняме, че на 8 септември в разградския зоокът се родиха три лъвчета. Едното почина, а другите две бяха преместени за отглеждане в София. По-късно Община Разград потърси съдействието и на фондация „Четири лапи“ за намиране нов дом на мъниците.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.