Гърците се подготвят за стачка и масови протести на 1-ви май

Гръцките синдикати организират масови протестни демонстрации на 1-ви май. Обявена е и 24-часова стачка. Тя ще засегне напълно транспорта. Фериботи и товарни кораби остават на котва. Моряците затварят всички гръцки пристанища.

Поради силния интерес на туристи към островите Тасос и Самотраки се очаква пристанищните работници по тези връзки да се включат символично в стачката, без да спират фериботите.

Още от утре започват да спират влаковете по основните направления, а във вторник няма да се движи нито един влак. Спират метрото и градската железница в Атина. В другите градове на страната градският транспорт ще се движи съобразно часовете на протестни демонстграции, за да обслужи участниците в тях. Синдикатите решиха да затворят и всички търговски обекти.

По традиция гърците отбелязват Международния ден на труда с масови протести срещу икономическата политика на правителството.
В подготовка за участие в протестните демонстрации са всички опозиционни партии. На много места в страната обявиха участие и местните организации на управляващата партия „Сириза“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.