Гледат поредното дело за радикален ислям в Пазарджик

Поредното заседание за разпространение на радикален ислям ще се проведе днес, съобщават от Окръжния съд. Началото му е в 9 ч. На подсъдимата скамейка отново ще се изправят 14-те подсъдими, обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във зверска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите исляма и пропагандиране на война чрез разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава“.

Очаква се на заседанието да бъдат разпитани нови свидетели. Досега са разпитани 16 свидетели. Началото на заседанието е в 9.00 часа на 28 юли в сградата на Окръжния съд в Пазарджик.

На последното заседание осем от задържаните бяха освободени от ареста, като им беше наложен домашен арест. Прокуратурата в Пазарджик протестира пред Пловдивския апелативен съд определението за промяна на мярката за неотклонение, тъй като има опасност обвиняемите да се укрият, припомня БНР. Според прокурор Нели Попова Ахмед Муса продължава да поддържа връзка с чужбина и да влиза в джихадистки сайтове. Това е станало ясно, след като в килията му бяха открити четири мобилни телефона.

 

КМЕТА.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.