Германия и Швейцария затягат охраната по общата си граница

 

 

zx450y250_2844223     Германия и Швейцария засилват патрулите по границата помежду си, за да не позволяват на мигранти да пътуват на север в нарушение на правилата на Европейския съюз за убежището, предаде агенция „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

Швейцария, която не е член на ЕС, се превръща във важна транзитна страна за мигрантите, които прекосяват Средиземно море, пристигат в Италия и искат да продължат към Германия и скандинавските държави.

От германското вътрешно министерство обявиха, че полицията е регистрирала около 4500 незаконни пресичания на границата откъм Швейцария между януари и август тази година.

То заяви, че двете страни ще работят в по-тясно сътрудничество, за да предотвратяват незаконното влизане на хора в Германия и да връщат тези, които вече са влезли. Миналата година в Германия пристигнаха над един милион търсещи убежище. Самата Швейцария е взела строги мерки срещу мигрантите, повечето от тях африканци, които се опитват да влязат от южната ѝ съседка Италия, след като са прекосили Средиземно море.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.