Ген. Кирчо Киров: В Европа влизат терористи със задачи

Бежанската вълна не е организирана, но не е и спонтанно явление, смята бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров пред Нова телевизия.
„Арабската пролет се превърна в европейска зима“, коментира генералът в интервю за Нова телевизия.
Смея да твърдя, че сред множеството хора, които бягат от войната, има и филтрирани хора, които използват този канал, за да се доберат до цивилизованите страни на Европа и съм сигурен, че една част от тях са с определени задачи, смея да кажа и терористични, каза бившият шф на Националната разузнавателна служба о.р. ген. Кирчо Киров.
По думите му Турция е държавата, която има най-голям интерес за премахване на сега действащото държавно ръководство на Сирия в лицето на Башар Асад.
„Всяка държава има своите интереси и Турция води много прагматична политика по отношение на кризата в Близкия изток. Турция не ни застрашава в момента, тя се намира в една буферна зона по отношение на нашите граници, а за Труция България е един прозорец към цивилизования свят и тя е заинтересована този прозорец да остане отворен. Затова за нас е важно да имаме добри съседски взаимоотношения и да прогнозираме техните намерения по отношение на бежанската криза“, добави той.
По повод 10-годишната си присъда за присвояване на 4,7 млрд. лева, която в момента се обжалва, бившият шф на Националната разузнавателна служба о.р. ген. Кирчо Киров заяви: „В хода на делото върху съдебния състав беше упражнен политически натиск от лица, свързани с президентството“, обяви той, но отказа да назове конкретни имена. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.