В Англия: Всеки може да се опари от Лудогорец

По всички закони на логиката Арсенал и Пари Сен Жермен би трябвало да излязат през проблеми от Група А на Шампионската лига на Европа, в която жребият ги събра с Базел и Лудогорец. Те са най-силните отбори в тази компания. Разбира се, трябва да вземем предвид изключителния баланс на швейцарския шампион в последните години срещу английските отбори – победи над Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Това не бива да се забравя в никакъв случай, но към настоящия момент реалността ми изглежда малко по-различна.
В интерес на истината, въпреки добрите впечатления отпреди две години, съдбата на Лудогорец в този поток изглежда предопределена. На българския отбор се пада ролята на греха на Група А, с който останалите отбори могат да изкупят вината си от евентуален провал в срещите помежду си. Грях по-скоро в очите на другите отбори, според които очевидно Лудогорец е грешка в системата за правене на пари от страна на богатите в Шампионската лига. Но пък в крайна сметка нищо не се знае. И всеки може да се опари в България.

Всички тук прекрасно помним представянето на вашия първенец срещу Ливърпул през есента на 2014-а. Тогава Лудогорец бе голяма изненада за Англия. На „Анфийлд’ момчетата от България заслужаваха поне равен, а в София играха същс доста добре – там вече успяха дг вземат точка.

Колкото до похарчените от Арсен Венгер над 50 милиона паунда „в последния час“ на трансферния пазар за немския защитник Шкодран Мустафи от Валенсия и испанския нападател Лукас Перес от Ла Коруня, мениджърът на Арсенал бе принуден да даде тези пари. Натискът върху него след домакинската загуба на старта на Висшата лига с 3:4 от Ливърпул стана огромен. Така той се видя в чудо и направи нещо, което при нормални обстоятелства не би направил. Но Арсенал така или иначе и този сезон ще завърши в Топ 4, без нито в един момент да бъде реален претендент за титлата. Както обикновено!

От друга страна, Пари Сен Жермен би трябвало да бъде новата сила в европейския футбол с оглед на парите, които са излети там. Но аз лично се съмнявам, че това е възможно, просто защото все още не им достига топ качество. А и едно нещо този сезон им липсва. Казва се Златан Ибрахимович…

Автор: Мартин Липтън, заместник-шеф на спорта в „Сън“, за вестник „Меридиан Мач“

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.